-->

Najbardziej wyczekiwane otwarcia - lato 2016



Nie mamy czasu ostatnio jeść, musicie nam wybaczyć (nie samym jedzeniem człowiek żyje? :P)
Co nie zmienia faktu, że obserwujemy co się dzieje na wrocławskiej scenie gastronomicznej i z wielkim napięciem czekamy na pewne otwarcia.


Oto nasza krótka lista wiosenno-letnich otwarć restauracji we Wro, których nie możemy się już doczekać.
Co jeszcze powinniśmy do niej dodać?




RAGU Pracownia Makaronu
ul. Sienkiewicza 34a
Nowy projekt Drops Mops Kitchen - czyli twórcy smaków wrocławskiej Pinoli i współzałożyciela Pasibusa.  Zapowiada się pysznie i makaronowo!
Planowane otwarcie: czerwiec 2016

  
 


BRYLANTOWA 16
ul. Brylantowa 16



Kuchnia emocjonalna i własnoręcznie wyrabiane makarony - tym już niedługo ugości nas nowa restauracja na wrocławskim Ołtaszynie. Za jej marką stoi Agata Anioł - znana z bloga Kuchnia w Formie. 


  


NIEZŁY DYM
pl.Teatralny 1
Cytując za Niezłym Dymem: "Wkrótce na kulinarnej mapie Wrocławia pojawi się miejsce, jakiego jeszcze nie było! Świątynia pizzy, w której to ona będzie najważniejsza – tradycyjna, lekka, zdrowa, tylko z naturalnych składników. Niezły Dym tworzy ekipa dobrze znanego we Wrocławiu (i nie tylko) foodtrucka Happy Little Truck, który podbił serca miłośników dobrej, włoskiej kuchni. Teraz czas na nowe wyzwania!"
Czy tylko my nie możemy się doczekać?




 
DINETTE
ul. Świdnicka

 Już niedługo fani autorskiej kuchni, świeżego, wypiekanego na miejscu pieczywa i oferty śniadaniowej dinette i di będą mieli to wszystko w samym centrum miasta. Dlaczego? W zabytkowej kamienicy przy ulicy Świdnickiej, w bliskim sąsiedztwie Opery już niedługo swoje drzwi otworzy nowe dinette i di (a to wszystko w jednym lokalu). Spodziewać się możemy jak zawsze... samych pyszności.
Planowane otwarcie: czerwiec 2016






ZENKA
ul. Dubois 41
Nowa kawiarnia na wrocławskim Nadodrzu. Czym wyróżni się wśród konkurencji? Przekonamy się już wkrótce.
Planowane otwarcie: lipiec 2016 





OGIEŃ
ul. Pomorska 39/1c

Kolejna nowa nadodrzańska miejscówka - pizza ze składników sprowadzanych z Włoch, rzemieślnicze piwa i włoskie wina. Zapowiada się smacznie.
Planowane otwarcie: czerwiec 2016

Share:

2 komentarze

  1. Jeszcze my! OGIEŃ nowa nadodrzańska miejscówka. Będzie pizza z pieca ze składników sprowadzanych z Włoch, piwa z małych browarów, włoskie wino, parę niespodzianek i dobry klimat. Otwarcie przewidziane na czerwiec. Do zobaczenia! facebook.com/ogien.wro

    OdpowiedzUsuń
  2. Otworzyliśmy się w maju z pelnym serduchem w strone dzieci! Kawiarnia Oliwierkowo!

    OdpowiedzUsuń