-->

Nadodrze - Restaurant Week



W tym tygodniu we Wrocławiu odbywa się kolejna edycja Restaurant Week'a - kiedy to w bardzo przystępnej cenie możemy zjeść posiłek składający się z 3 dań w wielu atrakcyjnych restauracjach. Jedną z nich jest właśnie Nadodrze.




O wyznaczonej godzinie  pojawiliśmy się w restauracji. Stół już oczywiście na nas czekał. Znajdowała się na nim karafka z wodą, wszelkie inne napoje należy zamawiać dodatkowo. Obsługa przebiegła bardzo szybko i sprawnie, a na naszym stole już po chwili pojawiła się przystawka.


Ozór wołowy\plaster wędzonego boczku\mus jabłkowy\galaretka mango - Trochę słodko, trochę słono, podroby. Nadodrze zdecydowanie podąża za trendami - na szczęście z dobrym skutkiem. Ozór był świetnie przygotowany i przepyszny. Delikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach - dla nas bomba! Wszystko świetnie się łączyło, smaki do siebie pasowały uzupełniały. Byłoby niemal idealnie, gdyby nie to że jeden z plastrów boczku, który dostaliśmy był przepyszny, a drugi był niestety prawie surowy. Wpadka jak wpadka, ale mimo wszystko szkoda. Mało brakowało a byśmi nie czepili się niczego ;)


Comber z królika podawany z żelem z rodzynek/cykoria w pomarańczach/pikle/buraczane briosche - Znowu - pyszności! Znowu - dość odważne połączenia podane w bardzo miły dla oka sposób. Ogólny efekt zrobił na nas bardzo pozytywne wrażenie, ale... Jedząc całość niemal każdy ze składników dania był dość suchy, nawet królik, a sosów i dodatków było jak na lekarstwo. Smacznie, ale sucho.


Dyniowy mus dyniowy na ciasteczku biscotti - Jak słodko, jak żółto, jak przepysznie! Chociaż to właściwie, odwrotnie  niż nazwa by wskazywała, biscotti podane na musie - to nie zmienia faktu, że jest to strzał w dziesiątkę. Już prawie się czepiliśmy, że porcja jest za duża, ale... czy jest coś takiego jak ZA DUŻA porcja? No właśnie, nie dla nas.

NADODRZE
Drobnera 26a
Nadodrze - Cafe Resto Bar Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Share:

0 komentarze