-->

Restaurant Week Okazja do świętowania - intro






Czy komuś z Was trzeba jeszcze przedstawiać ideę Restaurant Week?

Jeśli tak, to oto krótka instrukcja obsługi:

W systemie rezerwacyjnym na www.restaurantweek.pl wybierasz datę, godzinę, ilość osób i przede wszystkim restaurację, w której chciałbyś zjeść. Płacisz z góry 49 złotych za każdą z osób - i cierpliwie czekasz na drugą połowę października, by spróbować specjałów wrocławskich szefów kuchni.



Najbliższa edycja odbędzie w dniach 20-31. października i wezmą w niej udział 24 restauracje we Wrocławiu.

Czego możemy się spodziewać po tej edycji?
Jest bardzo jesiennie: w menu królują dynia, buraki, grzyby. Nie brakuje też pozycji z kaczką, dziczyzną czy ryb.

Na co szczególnie warto zwrócić uwagę?
Moje typy to Malarska 25 (która ostatnio otrzymała nagrodę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów) i Nadodrze.



Warto zwrócić też uwagę na nowinki na wrocławskim rynku restauracyjnym: Modra Odra , Nabe (młodsza siostra Sushi Corner), czy dosyć już znane Folgujemy.




W tej edycji mamy szeroki wybór restauracji hotelowych: Restauracja Art (w Hotelu Art), Enjoy (w Platinum Palace), Restauracja Jasna (w hotelu Boutique Brajt), Novo2 oraz Novo Square (w hotelach Novotel), restauracja hotelowa Ovo Bar, restauracja Questa (w Q Hotelu), Winestone (w hotelu Mercury), 









Zobaczcie co jeszcze przygotowali dla Nas wrocławscy szefowie kuchni:













Wszystkie restauracje biorące udział w Restaurant Weeku - Okazja do świętowania zebraliśmy dla Was na jednej mapce, tak by łatwiej było się zdecydować :)


Jeśli nadal macie problem z wyborem zobaczcie nasze relacje z poprzednich edycji festiwalu: 
To na co pada Wasz wybór? 
Do zobaczenia przy stole!

Share:

0 komentarze